Nieuws

  • 12 oktober 2020
ERA-logo

Een nieuwe Europese Onderzoeksruimte: Commissie komt met nieuw plan om groene en digitale transitie en herstel in de EU te ondersteunen

Vandaag heeft de Europese Commissie een mededeling inzake een nieuwe Europese Onderzoeksruimte voor onderzoek en innovatie aangenomen.
Icapital Leuven
  • 24 september 2020

Leuven is Europese hoofdstad van Innovatie

Leuven mag zich voortaan Europese Hoofdstad van Innovatie noemen. Dat is niet alleen een mooie titel, het levert de stad ook 1 miljoen euro op.  
Minister Dalle - EU Jeugdzaken
  • 25 juni 2020

Minister Dalle neemt deel aan de informele videoconferentie van de ministers van Jeugdzaken

De COVID-19-pandemie kent heel wat negatieve gevolgen voor jongeren en de jeugdsector, met name op het gebied van (leer)mobiliteit, Europese uitwisselingsprogramma's en nationale jeugdactiviteiten, toegang van jongeren tot diensten, werkgelegenheid, het algemeen en psychisch welzijn v
Brexit taskforce
  • 21 oktober 2019

Brexit Taskforce: voorbereiden op elk scenario

Minister-president Jambon riep op 21 oktober de Brexit Taskforce bij elkaar om de laatste ontwikkelingen in het brexitdossier en alle mogelijke scenario’s te bespreken.
transport
  • 29 juli 2020

36 miljoen euro Europese steun voor 6 Vlaamse transportprojecten

De Europese Commissie kende 36 miljoen euro toe aan zes hefboomprojecten in Vlaanderen die de uitbouw van het Trans-Europese Transportnetwerk (TEN-T) ondersteunen.
Flanders Care & EEN
  • 19 mei 2020

FlanderPlatform ‘Care & Industry together against CORONA!’ (Flanders’ Care & E.E.N.) nu ook benoemd als “best practice” door de Europese Commissie.

De Europese Commissie heeft, in het kader van de activiteiten van het Clearing House*, het vraag en aanbod platform ‘Care & Industry together against CORONA!’, als best practise geïdentificeerd.
Gesprek met Ivan McKee, Schotse minister voor handel
  • 12 september 2019

Gesprek over Brexit met Schots minister Ivan McKee

De CEO van Flanders Investment and Trade, het Vlaams Agentschap voor Internationaal Ondernemen, sprak deze week met Ivan McKee, de Schotse minister verantwoordelijk voor Handel, Investeringen en Innovatie.
EUCO MFF
  • 29 juli 2020

Tevreden met brexitfonds in EU begrotingspakket

Na een marathononderhandeling sloten de Europese regeringsleiders een akkoord over het Meerjarig Financieel Kader (2021 - 2027) en het Europees Herstelfonds.
Sarah Nelen presents the Work Program of the European Commission 2020
  • 20 februari 2020

2 topsprekers lichtten Werkprogramma van de Europese Commissie 2020 toe aan de Vlaamse overheid

Het Departement Buitenlandse Zaken organiseerde op 20 februari op de Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering bij de EU een voorstelling van het Werkprogramma van de Europese Commissie 2020.
Cohesiebeleid na 2020
  • 11 september 2019

Het cohesiebeleid na 2020: update onderhandelingen en vooruitblik

Eind mei 2018 publiceerde de Europese Commissie haar voorstellen voor het toekomstige cohesiebeleid. Intussen hebben zowel de lidstaten als het Europees Parlement hun positie bepaald. In het najaar vatten dan ook de onderhandelingen tussen de instellingen aan.