Nieuws

Vlaggen
  • 17 mei 2021

17 mei: Internationale Dag Tegen Holebi- en Transfobie (IDAHOT)

"Together: Resisting, Supporting, Healing!”
Boeken
  • 23 april 2021

Wereldboekendag - Suggesties van het VVEU-team

Sinds UNESCO in 1995 voor het eerst wereldboekendag organiseerde is dit in meer dan 100 landen een jaarlijks terugkerend evenement geworden. Elk jaar opnieuw worden over de hele wereld activiteiten georganiseerd ter promotie van lezen, publicatie en auteursrechten.  
Lina
  • 16 maart 2021

Stagiaire Lina Achour over haar mandaat als VN-jongerenvertegenwoordiger

Lina Achour is masterstudente Internationaal en Europees Recht aan de VUB, en sinds 1 februari 2021 ook stagiaire bij de Vertegenwoordiging van Vlaanderen bij de EU.
EU vlag
  • 9 mei 2021

Europadag

In EU-landen wordt elk jaar op 9 mei Europadag gevierd. Op deze dag, die in het teken staat van vrede en eenheid in Europa, herdenkt men het ontstaan van de Europese samenwerking.
Binnenvaart
  • 14 april 2021

Het belang van de binnenvaart voor de positie van Vlaanderen als logistieke draaischijf en als duurzaam transportmiddel

Op 7 april gaf Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken, op de eerste stakeholdersmeeting van het PLATINA III project een toespraak over het belang van de binnenvaart als duurzame transportmodus en als hefboom voor economische ontwikkel
Europa
  • 4 maart 2021

De meerderheid van de Vlamingen heeft vertrouwen in de Europese instellingen

In 2020 gaf 56% van de bevolking van het Vlaams Gewest aan vertrouwen te hebben in het Europees Parlement, 51% had vertrouwen in de Europese Commissie en 57% in de Europese Centrale Bank.
Vrijwilligers
  • 19 februari 2021

Geef de Europese Commissie feedback over het initiatief "Vrijwilligerswerk voor jongeren - projecten in andere EU-landen"

De Europese Commissie vraagt jouw mening over ‘Vrijwilligerswerk voor jongeren – projecten in andere EU-landen’. Met jouw feedback wordt rekening gehouden bij de verdere ontwikkeling en afstemming van het initiatief!