FlanderPlatform ‘Care & Industry together against CORONA!’ (Flanders’ Care & E.E.N.) nu ook benoemd als “best practice” door de Europese Commissie.

  • 19 mei 2020

De Europese Commissie heeft, in het kader van de activiteiten van het Clearing House*, het vraag en aanbod platform ‘Care & Industry together against CORONA!’, als best practise geïdentificeerd. Dit Europees platform, opgezet door Flanders’ Care in samenwerking met de Sector Group Healthcare van het Enterprise Europe Network (E.E.N.), wil door een snelle en efficiënte afstemming van vraag en aanbod, bijdragen tot een betere samenwerking tussen de industrie en de zorg- en welzijnssector. Het platform telt inmiddels om en bij de 600 gevalideerde deelnemers die onderling meer dan 1.200 opportuniteiten matchen en is actief in 37 landen over 3 continenten. 155 E.E.N. collega’s valideren en ondersteunen de deelnemers zodat het platform betrouwbare en veilige contacten mogelijk maakt.

 

Op uitnodiging van Clearing House stelde Lieve Apers op 19 mei 2020 het platform voor. Een belangrijk aandachtspunt hierbij was de wijze waarop profielen in de diepte worden gescreend zodat de kwaliteit voor dit langer lopend platform kan gegarandeerd worden.

 

Care & Industry together against CORONA

 

* De Commissie heeft voor een periode van zes maanden een “Clearing house for medical equipment” opgezet om de beschikbare voorraden, met inbegrip van testkits, in kaart te brengen en sneller aan de vraag van de lidstaten te kunnen voldoen. Honderden producenten van medische hulpmiddelen, waaronder beademingstoestellen, en van persoonlijke beschermingsmiddelen, willen hun productie verhogen om aan de vraag te voldoen, of deden dit al. Waar nodig zal het Clearing House dit aanbod afstemmen op de behoeften en eisen van de lidstaten, en technische of regelgevende belemmeringen of knelpunten in de toeleveringsketens aanpakken om ervoor te zorgen dat deze uitrusting snel wordt geleverd.